Tout va bien! - Reisverslag uit Marseille, Frankrijk van nadineinfrankrijk - WaarBenJij.nu Tout va bien! - Reisverslag uit Marseille, Frankrijk van nadineinfrankrijk - WaarBenJij.nu

Tout va bien!

Door: Nadine

Blijf op de hoogte en volg

24 Mei 2008 | Frankrijk, Marseille

Hallo allemaal!
Even een kort berichtje, heb niet zoveel tijd.. Ik vermaak me in ieder geval nog steeds prima hier! Ben nu voornamelijk in het internat te vinden, waar de andere studenten wonen. Elodie zit momenteel namelijk midden in haar tentamenperiode, dus we ondernemen sowieso niks samen, en op haar kamer kan ik alleen maar stilletjes zitten lezen. Maar gelukkig kan ik het heel goed vinden met Andrea, de studente uit Praag! Ben vorig weekend nog naar Aix-en-Provence geweest, een schattig stadje op een half uurtje van Marseille. Echt zo’n typisch Frans stadje, heel mooi! De afgelopen dagen hadden we mooi weer, dus we zijn lekker naar het zwembad geweest, naar het strand, en donderdag hebben we samen met Mathieu weer een ontzettend mooie tocht door de Calanques gemaakt, je kunt daar heel wat dagen vol krijgen! We hebben deze week ook de beschikking over de huurfietsen in Marseille, dus we gaan ook af en toe een stukje fietsen. Er is ook nog een groep studenten uit Libanon met wie we af en toe afspreken, die zijn ook heel aardig. Blijft toch een leuk sfeertje zo met al die buitenlandse studenten bij elkaar! Helaas laat het weer het momenteel een beetje afweten en dat schijnt de komende dagen zo te blijven, dus we zullen dit weekend wel niet naar het strand gaan.. Maar we kunnen altijd nog wat stadjes in de buurt bezoeken of ’s avonds een filmpje kijken (meestal met Franse ondertiteling, gelukkig houden de Belgen ook meer van de originele versie, dat nagesynchroniseerde blijft een tikkeltje idioot ;) ).
In het ziekenhuis gaat het ook nog steeds prima, heb voor de volgende week geregeld dat ik naar de ‘Suites de Couches’ kan: de kraamkamers. Kan ik ook nog zien wat er met moeder en kind gebeurt ná de bevalling of keizersnede. Heb heel wat kinderen geboren zien worden, blijft toch wel heftig en bijzonder! Maar het maakt de cirkel wel mooi rond: eerst de hoogrisico-zwangerschappen, dan de geboorten en dan de nazorg. Heb ik toch het hele spectrum van Obstétrique gezien! Komende week is alweer de laatste week van mijn stage, daarna blijf ik waarschijnlijk nog één week in Marseille, en mogelijk ga ik daarna naar de echte Côte d’Azur: Nice, Cannes, St. Tropez.. Heb in ieder geval nog niet zo’n grote drang om terug te keren naar Leiden, dus als ’t even kan blijf ik nog hier! Ik hou jullie in ieder geval op de hoogte ;)

Bisous,
Nadine.

P.S. Deb, succes met inpakken en alvast een goede reis naar Zagreb!

• 24 Mei 2008 - 13:40

Debbie:

Thx Nadine. Mijn reisje komt nu wel heel dichtbij en het begint al behoorlijk te kriebelen. Moet nog wel het een en ander regelen, dus maandag zal wel een enorme stressdag worden. Ach, hoort erbij. Als ik jou zo hoor, heb je het echt enorm naar je zin daar in Frankrijk. Dus tripje Kroatie zit er niet meer in.....;)?

Kus
    Deb

• 26 Mei 2008 - 09:20

Marise:

Wat heerlijk dat je het zo naar je zin hebt! Kliekt toch altijd bij elkaar hè die buitenlandse studenten.. :) Hier in Leiden alles goed! M'n onderzoekje werd vorige week afgewisseld met een bezoekje aan het eurofoetus congres in Leuven. Erg leuk!
    Veel succes nog even met je laatste weekje stage! En als je weer plannen richting Leiden hebt.. hoor ik het wel! :)

Liefs

• 26 Mei 2008 - 13:01

Mirjam:

Wat een leuke plannen zeg! Als ik in jouw schoenen stond, zou ik hetzelfde doen hoor, je moet het ervan nemen als je er toch bent! Ik ga misschien nog een weekje of paar daagjes weg met mijn moeder. Ben volop op internet aan het kijken wat er allemaal nog beschikbaar is voor volgende week.
    Geniet nog van het mooie Frankrijk!

Tot je volgende bericht, liefs Mir.

• 28 Mei 2008 - 08:52

Marjolein:

Hee meis!
    Wat fijn dat het nog steeds zo super is daar! En dingen doen met andere buitenlandse studenten is ook wel leuk, naast alles wat je al met Elodie gedaan hebt!
    Blijf maar lekker alles aanpakken wat je kan.
    Ik ben de dagen aan het aftellen, nog 2,5 en dan ga ik alweer naar Nederland! De tijd is echt omgevlogen.
    Wederom, geniet ervan!

xxx Mar